Snart bär det av till Göteborg för att springa Göteborgsvarvet i morgon. Startar vid 15.25, så morgondagen kommer att ägnas till uppladdning inför loppet.
Vill du ha ett gott recept på bjudmat/helgmat som går att förbereda?
Jag gjorde medelhavskyckling igår och det är en väldigt god och enkel rätt.
Medelhavskyckling
ca 6 personer
1 kg kycklingfilé
10 dl Creme Fraiche
1 burk soltorkade tomater i olja
1 ask körsbärstomater
1 burk valfria oliver
1 påse ruccolasallad
Basmatiris
salt och peppar
Stek hela kycklingfiléer(ca 1 kg) kryddade med salt och peppar klara i ugn.
Skiva kycklingen i bitar och lägg i en ugnsfast form.
Gör en röra med 2 stora burkar creme fraiche(/lätt eller vanlig)och en burk Ridderhems soltorkade tomater. Klipp tomaterna i bitar och blanda även ner all olja. Salta om det behövs.
Bred krämen över kycklingen och värm i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
Lägg på ruccola, oliver och tomater. Servera med basmatiris och en god Ripasso(rött vin)
Funkar även med Quornfilé om någon är vegetarian.
Ha en fin kväll! Kram Stina
Lycka till imorgon Stina, jag startar 15,53, en stund efter dig. :-) Kramizz Laila
SvaraRaderaKommer gå kanon!!! Själv har jag åkt på influensa eller nåt med nästan 39 g feber...
SvaraRadera