torsdag 16 januari 2014

Fröken i Söder bjuder på Signes underbara

Det godaste jag visste som barn, var när mamma hade bakat sockerkaka. Hon var inget vidare på att baka bullar, det gjorde grannen bättre, men just sockerkakan var så smarrig.
Idag bjuder jag er på det "hemliga" receptet som heter"Signes underbara sockerkaka". Min mamma heter Monica, men Signe var en gammal släkting.
 Häromdagen bakade jag Signes underbara och det var uppskattat både av maken och barnen
(Förutom mellankillen som hellre tog en morot)
Fat Jellybean, Bricka Svenskt tenn
Signes underbara
175 grader (mellan mitten och nederst i ugnen)

3 ägg
3 dl socker
1,5 dl vatten
50 g smör
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 msk pressad citron
2 tsk vaniljsocker

  • Vispa ägg och socker
  • Koka upp vatten och smör, häll i detta i ägg/sockerblandningen
  • Blanda i resten av ingredienserna
  • Häll i en smord och bröad form och grädda enligt ovan
Kakan går även bra att frysa.
Nu ska jag kolla om min kollega R är med på "Antikrundan". Han var där och fick en gammal 
 spegel värderad. Vi får se om han blev med i programmet eller ej.
I morgon är det fredag och mys, vad hittar ni på i helgen?
Kram Stina



3 kommentarer:

  1. Kan du skicka över en bit :) kram Diana

    SvaraRadera
  2. Mmm så gott!!! Sockerkaka går alltid hem :-)
    Önskar dig en trevlig helg
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. MMMMM ser sjukt gott ut :) hoppas allt är bra med dig.

    Ny post ute...hur man gör om loppisfynd :)

    Ha en härlig vinterhelg :)

    LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

    SvaraRadera