Jag försöker tänka fisk, kyckling, färs, soppa så kommer man en bit på vägen vad gäller vardagsmat. Hur gör ni?
Barnen brukar också få önska vad de vill äta under veckan ibland.
I kväll äter vi kycklingfiléspett som alla i familjen gillar och resten av veckan är också planerad.
Dessa spett kan man även ha som bjudrätt med lite "lyxigare" grönsaker till.
Gör så här:
- Tina kycklingfiléer och blötlägg spett.
- Dela varje filé längs med långsidan i 2-4 delar beroende på hur stora de är.
- Blanda smör- och rapsolja(flytande margarin) med kinesisk soja och pensla spetten.
- Sätt in spetten i ugnen samtidigt med klyftpotatisen i 225 grader och skär ett snitt i en för att kolla när de är klara(15-25 min)
- Jag gjorde en sås med Skånemejeriers creme frachie kantrarell och cognac som jag piffade till med smörstekta kantareller och lite soja och svartpeppar.
Något klottrig när hela veckan ska få plats... |
Ha en fin måndag! Kram Stina
Planering är ett måste, annars blir jag tokig. Dessutom turas ju döttrarna om med matlagningen ett par dagar i veckan!
SvaraRaderaVore kul om fler la ut veckomatsedlar så kunde vi ju tipsa varandra..
Tack för dina tips! Kram Kate
Duktig du är Stina, vi försöker oxå planera men skriver inte upp så snyggt som du har gjort!! Kram och ha en bra kväll / C
SvaraRaderaBra planering det där och god middag. Här äts det mycket kyckling, färs och lax. Jag är bortskämd med man och söner som lagar middag ;) kram Suss
SvaraRaderaJag är inne på det här med veckomenyer nu och det är ju så mycket enklare
SvaraRaderaVarannan vecka fixar mannen maten då vi går om varann med jobb, så jag kanske bara behöver koka pasta/potatis när jag kommer hem.. toppen!
Mest fisk här hemma! Kyckling gillar jag inte så mina killar vet knappt vad det smakar ;-)
Ha en fin tisdag
Kram Sandra
Kul att se e meny. Tack för tips. Kram Anette
SvaraRaderaVi är riktigt dåliga på veckomenyer, vi hade alltid det när grabben bodde hemma då var det alltid bra och lagad mat. Nu är vi lite slarviga.
SvaraRaderaTrevlig kväll till dig.
Kram Pia