Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

fredag 15 maj 2015

Fröken i Söder- delikatesser

Visst är det gott med delikatesser?
Jag älskar att plocka bland parmaskinka, oliver och ostar.
Allra godast är ostbricka som jag gärna tar lite marmelad och ett glas vin till.
För ett tag sedan fick jag jättegod marmelad av apelsin och vanilj som en kompis gjort.
Annars köper jag marmelad från en arbetskollega. Hon bor på landet och hennes syster gör marmelad av råvarorna på deras mark.
Jag brukar köpa hallon-lakrits och tomat-kardemumma. Det är väldigt goda smaker som passar till osten. De är även goda som frukostmarmelad.
Och visst kan man unna sig en god ostbricka nu när det är fredag(även om det var en slags fredag även i onsdags....)
Kram Stina

8 kommentarer:

  1. Mums fillibabba...Här ska det göras årets omgång av rabarbermarmelad, som är förtrollande gott och superenkelt att göra!!
    Stora fredagskramen till Dig från Kate

    SvaraRadera
  2. Så gott med plockmat och ostbricka. Jag brukar äta för mycket bara ;) Kram Suss

    SvaraRadera
  3. Kul med hemgjorda eller kompisgjorda marmelader. Hallon lakrits låter väldigt gott. Ost också, Mmmmm! Tycker vi tar fredag hela veckan jag. Kram Pia

    SvaraRadera
  4. Oj, vilken häftig blandning! : )

    SvaraRadera
  5. Mmmm en god ost med en god marmelad är ju supergott. Kardemumma, tomat lät spännande. Jag brukar göra tomat, vanilj som jag tokgillar. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Mums visst är det gott! Det kommer det bli ikväll - vi har ostar kvar från ett finfint mejeri nere i Halland. Men vi glömde kvar vår goda marmelad... grrr
    Vad lyxigt att kunna köpa fin marmelad - jag är ingen som gör sånt själv.

    Kram och ha en fin fredag!
    Malin

    SvaraRadera
  7. Hallon-lakrits lät spännande :-)
    här hemma är vi så dåliga på ostbricka! Och jag som älskar ost!

    Trevlig helg
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  8. Ostbricka kan man äta hur ofta som helst av tycker jag, det är ju såå gott. :-) Lät ju spännande de där marmeladerna du köpte av din kollega. Här kör jag rätt hårt med fikonmarmelad och päronmarmelad, vilka jag gillar tokmycke. :-) Kramizz o ha riktigt skön helg/Laila

    SvaraRadera