Hoppas solen skiner på er också idag!
Här är det strålande sol och jag suger ut det sista av sommaren innan det är dags för jobb nästa vecka.
Torskryggen jag lagade till mat blev lyckad. Jag hittade på ett recept som jag kommer att göra igen.
Torskrygg med bacon och kantareller
En torskryggfile per person
Smör
Persilja och gräslök
Salt
1 okt tärnad bacon
Kantareller
1 dl vitt vin
Lägg valfritt antal tinade filéer i en smord, ugnsfast form.
Salta.
Lägg en klick smör(1-2tsk) på varje filé.
Strö över lite persilja och gräslök(jag använde fryst)
Slå 1 dl vitt vin( eller vatten) i formen och ha fisken i mitten av ugnen 20 min i 200 grader.
Under tiden steker du bacon och kantareller som du sedan strör över den färdiga fisken.
Jag gjorde kantarellsås, rotfruktsstrips och min sommarsallad till min fisk.
Kram Stina
Å så smarrigt! Vi åt torskrygg här ikväll, i paket på grillen mums:)
SvaraRaderaÄlskar fisk!
Ska ni in o kolla på måns imorgon ? ;-)
Jo, vi kommer vara där med våra töser, söstra mi o jag. Männen placerar sig antagligen på en servering o tar nån öl ;-)
Ha de fint snäckan!
Kram kram Anna
Mmm det är ju bara så gott med torskrygg, vi brukar ha pressad potatis till vår, kantareller och bacon och sen ett örtsmör som man lägger en skiva på fisken som får smälta över den. Kramizz och ha en fin Lördag/Laila
SvaraRaderaMmmm, så gott! Det vattnas i munnen trots relativt tidig morgon.
SvaraRaderaÖnskar Dig en fin lördag, kram Kate