Jag förbereder min dagen innan och dekorerar med rom och grönt på serveringsdagen.
Det funkar lika bra med vanlig stenbitsrom(röd)om man vill spara löjrommen till nyår.
WASABICHEESECAKE
Ingredienser
200 g | digestivekex, gärna osötade |
---|---|
75 g | smör |
Fyllning
3 st | gelatinblad |
---|---|
300 g | philadelphiaost |
3 dl | crème fraiche |
0,5 burk | wasabipasta, (à 45 g) |
0,75 tsk | salt |
Garnering
200 g | löjrom |
---|
Tillagning
1. Krossa kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i ett jämnt lager i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och ställ i kylen.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av wasabismeten i en kastrull tillsammans med gelatinbladen. Rör ner blandningen i resten av smeten.
3. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Ställ i kylen ca 2 timmar tills cheesecaken stelnat.
4. Bred på löjrom vid servering.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av wasabismeten i en kastrull tillsammans med gelatinbladen. Rör ner blandningen i resten av smeten.
3. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Ställ i kylen ca 2 timmar tills cheesecaken stelnat.
4. Bred på löjrom vid servering.
Wasabigodis och wasabi t sushin är ju gott men detta har jag aldrig smakat, en ny smak t julbordet kanske?
SvaraRaderaTrevlig helg
Kram Sandra
Det lät verkligen gott! Kram Åsa
SvaraRaderaLåter lite spännande....kramizz Laila
SvaraRadera