fredag 13 december 2013

Julbordet tips 1

Elva dagar kvar till jul. Svårt att tro när det är så härligt och varmt väder som idag. Tiden som är kvar till jul blir det lite tips på mat mm till jul. Idag tipsar jag om en wasabicheesecake som är supergod till både varmrökt och kallrökt lax. Jag brukar ställa fram min wasabicheesecake som en tårta, med lite grön dekoration på. Den är en väldigt uppskattad rätt på julbordet.

Jag förbereder min dagen innan och dekorerar med rom och grönt på serveringsdagen.
Det funkar lika bra med vanlig stenbitsrom(röd)om man vill spara löjrommen till nyår.


WASABICHEESECAKE

Ingredienser

200 gdigestivekex, gärna osötade
75 gsmör

Fyllning

3 stgelatinblad
300 gphiladelphiaost
3 dlcrème fraiche
0,5 burkwasabipasta, (à 45 g)
0,75 tsksalt

Garnering

200 glöjrom

Tillagning

1. Krossa kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i ett jämnt lager i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och ställ i kylen. 
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt. Värm lite av wasabismeten i en kastrull tillsammans med gelatinbladen. Rör ner blandningen i resten av smeten. 
3. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Ställ i kylen ca 2 timmar tills cheesecaken stelnat.
4. Bred på löjrom vid servering.
Ett recept från:

3 kommentarer:

  1. Wasabigodis och wasabi t sushin är ju gott men detta har jag aldrig smakat, en ny smak t julbordet kanske?

    Trevlig helg
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Det lät verkligen gott! Kram Åsa

    SvaraRadera
  3. Låter lite spännande....kramizz Laila

    SvaraRadera