måndag 13 januari 2014

Fröken i Söder testar tomater i annan tappning

Jag gillar inte tomater och har aldrig gjort. Då menar jag tomaten som den är, rätt in i munnen.
Däremot gillar jag tillagad mat med tomat i, soltorkade tomater och även ketchup(eller Haffin som M, snart 3 säger)
Här kommer ett tips på hur man kan tillaga körsbärstomater på ett enkelt och gott sätt:

Körsbärstomater i ugn(Ernsts recept
Ingredienser
25 körsbärstomater (går bra med vanliga tomater också) 
1 msk strösocker 
1 msk flingsalt 
2 msk olivolja 
färsk timjan (jag tog torkad)

Gör så här

1. Skölj tomaterna och dela dem på mitten. Lägg dem i formen men snittytan uppåt. Fyll formen med ett lager tomater. Ta strösocker och häll över, se till att alla tomater får socker på sig. Gör sedan samma sak med salt.
2. Bryt ner färsk timjan över tomaterna. Ringla sedan över olivoljan på tomaterna.
3. Sätt in tomaterna i mitten av ugnen på 200 grader. Tomaterna ska sjunka ihop och ha fin färg när de är klara. Tiden beror mycket på storleken på tomaterna men ca 10-20 minuter.

Finast blir det förstås med färsk timjan...
Nu ska jag testa crosscage, som går under öknamnet buren. Maken och 2/3 av barnen är hos frisören så jag passar på.(Dottern är med kompis)
Ha en bra kväll! Kram Stina

5 kommentarer:

  1. Jag älskar tomat i alla former så det här ska jag absolut testa, tack för tipset. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  2. Å så gott!
    Tack för tipset!:)

    Ha en mysig kväll!

    Kram Sofi

    SvaraRadera
  3. Njae jag är inte heller storförtjust i "bara" tomater! Det är gott salt och peppar på isf!
    Sv. Jag sprang Gbg varvet -11! Jag hoppas också på en 2 Tim! Inför Midnattsloppet i höstas så följde jag ett program från jogg! Kanon bra!

    Ha en fin tisdag
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  4. Tomater in i ugn är väldigt gott, sen med fetaost på :)
    Kram

    SvaraRadera