När vi skulle träffas senast blev det inställt p g a sjukdom, men idag blev det äntligen av. Vi bjöd på hemgjorda och grillade hamburgare med Per Mohrbergs recept på hamburgerbröd och många goda tillbehör. Till dessert blev det en ny smakupplevelse; lakritspannacotta som även kommer att bli en utav de tre små desserterna i en "symfoni" som vi bjuder på till nyår.
Lakritspannacotta med salmiakflagor, häxvrålsstång, hallon och mandelskorpa |
Lakritspannacotta 4-6 portioner
Lägg 2 gelantinblad i blöt(och ställ åt sidan ca 5 min)
Blanda 4 dl vispgrädde, 2 msk lakritspulver(jag hittade min burk på ICA), 1 tsk vaniljsocker och 2,5 msk socker i en kastrull.
Koka/ Värm försiktigt och vips lätt under tiden
Tag av från värmen
Krama ur gelantinbladen och blanda ner i kastrullen
Häll upp i glas och ställ i kylen minst 2-3 timmar
Är ni ute i sista minuten och vill ha två goda vintips(Bag in Box) så kan jag varmt rekommendera ett gott vitt respektive rött vin nedan
Rött respektive vitt |
PS. Kalkonen blev bra;-) DS
Det där lär ju alldeles underbart gott, lakritsnörd som jag är. men jag har annat planerat till dessert på nyårsafton. Men receptet sparas till annat tillfälle.
SvaraRaderaKram Helén
Den lät god och kalkonen ser ju alldeles underbar ut.. Fniss! Vad fint du dekorerat den. Kraaam Pia
SvaraRadera