Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

tisdag 25 mars 2014

Fröken i Söder bakar bröd

Varje gång jag bakar bröd tänker jag: "Varför gör jag inte detta oftare?". Det går snabbt och är ju så mycket godare än köpt bröd.
I helgen gjorde jag filmjölksbröd, det är så gott. Det enda som är viktigt att tänka på är att ta en oöppnad förpackning bikarbonat för att undvika att brödet blir "dödjäst"




Här kommer receptet till 2 limpor:
10 dl filmjölk
8 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
3-4 tsk bikarbonat
1 dl ljus sirap
1 dl nötter
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl pumpakärnor
1 påse Santa Maria brödkryddor

Blanda i hop alla ingredienser och klicka ut i smorda formar.
Grädda 60 minuter i mitten av ugnen i 200 grader.

Ha en fin tisdagskväll! Jag tänkte överraska familjen med lite våfflor efter maten. Äter ni våfflor idag?
Kram Stina

7 kommentarer:

  1. Mumsigt! jag fick ett liknande recept för ett tag sedan ska testa i helgen. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Är ingen storätare av matbröd, eller äter ytterst sällan matbröd. Men föredrar helt klart hembakt med mycket "krafs" i form av nötter, frön mm inbakat!
    Pastarätten såg väldigt god ut!
    Kram Kate

    SvaraRadera
  3. MMM låter gott, och jag håller bara med, varför man inte bakar bröd oftare. :-) Här blev det som planerat, både våffla till huvudrätt o efterrätt, men ingen spunning heller, kör total vila. :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera
  4. Ser himla gott ut. Är så dålig på att baka bröd, tar mig aldrig tid, men det är ju mycket godare än köpt.

    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Jag håller med och filmjölkslimpa är en favorit hos mig!!
    Kram fredrika

    SvaraRadera
  6. Jag bakar ofta filmjölksbröd.Det är så smidigt och gott. Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Mmm det där såg gott ut..;)
    Behöver det alltså inte jäsa??
    Såfall är det verkligen ett recept för mig som ofta kommer på för sent att det vore gott med nybakt..
    Kram Katarina

    SvaraRadera