Varje gång jag bakar bröd tänker jag: "Varför gör jag inte detta oftare?". Det går snabbt och är ju så mycket godare än köpt bröd.
I helgen gjorde jag filmjölksbröd, det är så gott. Det enda som är viktigt att tänka på är att ta en oöppnad förpackning bikarbonat för att undvika att brödet blir "dödjäst"
Här kommer receptet till 2 limpor:
10 dl filmjölk
8 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
3-4 tsk bikarbonat
1 dl ljus sirap
1 dl nötter
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl pumpakärnor
1 påse Santa Maria brödkryddor
Blanda i hop alla ingredienser och klicka ut i smorda formar.
Grädda 60 minuter i mitten av ugnen i 200 grader.
Ha en fin tisdagskväll! Jag tänkte överraska familjen med lite våfflor efter maten. Äter ni våfflor idag?
Kram Stina
Populära http://bloggar.besökstoppen.se/
-
Ska du iväg på semester? Då är mitt hetaste boktips(som jag skrivit om tidigare)Rosengäddaserien av Emma Hamberg. Det ingår tre böcker i ser...
-
I går var vi några tjejer på jobbet som hade knytis här hemma. Alltid lika spännande när var och en tar med sig vad de vill. Det blev ...
-
Visst är det gott med soppa på hösten?! Denna soppa har jag gjort flera gånger. Passa på att torka trattkantareller på hösten(bara att lägga...
-
Så här sista dagarna före jul ska det fixas och pyntas in i det sista. Jag hade ett ärende till stan i morse för att köpa en julduk. När jag...
-
Har du fixat snapsen till julbordet än? Du kanske tillhör samma skara som jag och inte dricker snaps? Nåväl, denna snaps kan t o m den värst...
tisdag 25 mars 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mumsigt! jag fick ett liknande recept för ett tag sedan ska testa i helgen. Kraaam Pia
SvaraRaderaÄr ingen storätare av matbröd, eller äter ytterst sällan matbröd. Men föredrar helt klart hembakt med mycket "krafs" i form av nötter, frön mm inbakat!
SvaraRaderaPastarätten såg väldigt god ut!
Kram Kate
MMM låter gott, och jag håller bara med, varför man inte bakar bröd oftare. :-) Här blev det som planerat, både våffla till huvudrätt o efterrätt, men ingen spunning heller, kör total vila. :-) Kramizz Laila
SvaraRaderaSer himla gott ut. Är så dålig på att baka bröd, tar mig aldrig tid, men det är ju mycket godare än köpt.
SvaraRaderaKram Pia
Jag håller med och filmjölkslimpa är en favorit hos mig!!
SvaraRaderaKram fredrika
Jag bakar ofta filmjölksbröd.Det är så smidigt och gott. Kram Anette
SvaraRaderaMmm det där såg gott ut..;)
SvaraRaderaBehöver det alltså inte jäsa??
Såfall är det verkligen ett recept för mig som ofta kommer på för sent att det vore gott med nybakt..
Kram Katarina