Glas Åhléns |
Här kommer några bilder på salladen och maten samt recept på pajen(som kommer från min mors Hemmets Veckotidning)
Skål från Living and Room |
- ruccola
- salladslök
- jordgubbar
- fetaost
- olivolja
- balsamicokräm
- flingsalt och grovmalen svartpeppar
- lite basilika
Pajform Gerbera |
Tallrik Swedish Grace |
Lyxig paj med sparris och räkor(4-6 personer)
Deg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
1 knippe grön sparris
500 g oskalade räkor
3 msk finklippt gräslök
Äggstanning
4 ägg
2 dl kesella
1 dl grädde
80 g röd rom
2-2 1/2 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
räkor
citronskivor
dill
Ugn 225 grader
Gör så här:
1. Deg
Blanda ihop degen och låt vila i en plastpåse i kylen i 15 min. Tryck ut i formen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter(mitten av ugnen)
2. Fyllning
Koka sparrisen lätt och skala räkorna. Lägg undan hälften av sparrisen och dela resten i mindre bitar. Lägg undan några räkor till dekoration
3. Äggstanning
Vispa samman ägg, kesella, rom, ost, salt och peppar
4.Fördela sparrisbitar, räkor och gräslök i pajskalet. Häll äggstanningen över, peta ner med en gaffel så att det rinner ner ordentligt. Placera ut de sparade sparrisstänglarna i pajen(se min bild)
5. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Garnera med de sparade räkorna, citronskivor och dill
Ha en fin dag! Kram Stina
Oj så mycket gott! Det verkar vara poppis med jordgubbar i sallader nu. Lyxig paj och fint porslin. Kraaam Pia
SvaraRaderaSå skönt att båda har semester nu, min man är hemma veckan som kommer nu sen blir det semester för oss båda!!
SvaraRaderaÄlskar jordgubbar i salladen..
Hoppas att du hade trevligt på partajet igår
Kram Sandra
Visst är det härligt att ha semester tillsammans så det ska firas.
SvaraRaderaSå gott det låter med jordgubbar i salladen.
Ha trevliga veckor tillsammans.
Kram Erika
Mmmm så gott. Hoppas ni får en riktigt skön semester. Kram Anette
SvaraRadera