Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

söndag 1 februari 2015

Fröken i Söder- Veckans mat och både kalas och träning

I morse vaknade jag med ett skratt. Minstingen ropade från rummet "Jag är vaken och vill gå ner", Mellankillen ropade tillbaka "Skrik inte, du kan tappa rösten!"

I går shoppade jag loss för mina presentkort jag hade på Mq. Visst är det kul att betala 0 kr och få en kasse med två fina plagg med sig hem.
Jag ska försöka fota dem idag så att du får se vad jag har handlat.

Idag står fotbollsträning för mellankillen, kalas hos kusinen, lite jobb, handling och löpträning i em/kväll på programmet.

Efter löpteknikträningen jag var på för några veckor sedan, anmälde jag mig till en hel kurs. Kursen är ungefär varannan söndag, 75 min. Man kan anmäla sig per gång, eller gå en hel kurs. Det finns säkert ett par platser över om någon är sugen, man kan vara nybörjare. Perfekt träning om du t ex ska springa tjejmilen, kalmarmilen eller bara komma igång.
Anna som håller i träningarna anordnar även en resa:"Tjejplanet" till tjejmilen i höst. Det låter superkul, men jag måste först kolla om och i så fall vart vi ska åka när maken fyller jämnt samt exakta datum för ett utbyte i Lettland dit jag kommer att åka med några elever under en vecka.

Veckans matsedel ser ut så här:
Receptet till supergoda pastasåsen hittar du här

För att göra de goda kycklingrulladerna tar du tunnskivad kycklingfilé(färsk) och lägger en ostskiva och en bit kallrökt skinka(Ikeas, parma, vanlig rökt skinka el dyl). Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om i en stekpanna och lägg i en ugnsfast form. "Vispa" ur pannan med 3 dl grädde, ett par msk kycklingfond, en tsk dionsenap, salt, peppar och lite soja. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen på 200 grader 15-20 min tills rulladerna är klara.

Nu ska jag ta O till sin fotbollsträning! Ha en skön, fin söndag. Kram Stina




7 kommentarer:

  1. Nuuuu börjar min förkylning ge med sig, så snart så kan jag också träna. Får bli PW idag i alla fall! Mmmm, så gott receptet lät, och tack för veckans matsedel-inspiration! Önskar Er en härlig söndag! Kram Kate

    SvaraRadera
  2. Spännande o få se vad du handlade på mq. :-) Verkligen kul att handla för 0kr. :-) Här brukar vi köra ungefär samma som dina kycklingrullader men vi brukar köra med hel kycklingfile som man snittar upp o fyller, är ju så gott. :-) ha en jättebra söndag. Kramizz Laila

    SvaraRadera
  3. Spännande att se vad du shoppat. Kycklingrullader låter gott. Jag gjorde kycklingburgare i går av mixad filé. Inte alls tokigt med mangosås till. Kraam pia

    SvaraRadera
  4. Jag har funderat på att anmäla mig till en löpteknikskurs, men tankarna har tyvärr inte kommit längre än så.

    SvaraRadera
  5. Oj vad duktig du är! Löpteknikkurs, matschema, barn... wow! Jag hinner knappt med mig själv ;-)

    Hoppas du får en fin söndagkväll.

    Kram
    Helen

    SvaraRadera
  6. Bra att ha veckan förberedd. Så fin tårta till sonen. Kram Suss

    SvaraRadera
  7. Haha barn är roliga. Måndagens mat får mig att le lite, morötter med russin och apelsin får vi alltid på jobb (dagis). Kram Anette

    SvaraRadera