Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

fredag 29 maj 2015

Fröken i Söder- boktips

Nu är vi på plats i Wejherowo, Polen. WiFi på hotellet är inte det bästa, men jag har laddat upp med lite bilder så jag hoppas kunna bjuda på ett inlägg per dag även på resande fot.
I natt har vi bott på färjan och vår projektledare hade bokat 3 st fyrabäddshytter. Jag och min kollega trodde att vi hade hytten för oss själva, men det var ytterligare en kvinna som skulle bo i vår hytt. Hon kunde varken svenska eller engelska, men lite italienska sa hon.....i och för sig vet jag vad ost, glass mm heter på italienska, men inte fraser man använder som främmande personer i en hytt.
Sov sådär eftersom den främmande kvinnan snarkade väldigt mycket och det kändes inte heller avslappnat...;-)
Hotellet är helt ok, så vi lär nog sova gott i natt.
Idag ska ni få två boktips av mig. Den första är en biografi som handlar om en man som jobbat för mycket, druckit för mycket och varit överviktig. En dag får han ett ultimatum från sin familj; alkoholen eller oss. Mannen, som heter Lars, sätter upp höga mål och arbetar idag som idrottare och föreläsare.
Denna bok visar hur viktigt det är att ha mål i livet och att man kan förändras som människa.
Boken ges ut på Lava förlag.

 En annan bok jag kan tipsa om är Emma Hambergs serie om Rosengädda. De är riktiga feelgood-romaner. Just nu läser jag del 3 som är lika rolig och bra som de två första. Bok 1 och 2 finns på pocket-perfekt läsning i solstolen!
Redigeringen av bilderna gick så där här i Polen.....;-)
Här kommer lite bilder från Kulturcentret där våra elever har sina workshops och staden vi är i, Wejherowo.

Ikväll ska vi ha interkulturell kväll. Våra elever ska visa lite seder från Sverige. Det blir luciatåg och vi bjuder på pepparkakor. Därefter blir det midsommar med blomkransar, sommarklänningar och midsommarstång. Vi kommer att bjuda på Ahlgrens bilar, dumle, salta fiskar mm

Ha en härlig fredag! Kram Stina
2 kommentarer:

  1. Fina bilder. Vad hemskt att sova med en helt okänd sådär. Önskar dig en fortsatt bra helg. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Mer Ahlgrens bilar till hela världen, ha det jättebäst! : )

    SvaraRadera