Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

lördag 12 april 2014

Fröken i Söder- en bortglömd favorit

I går blev jag väldigt plötsligt sugen på getost. Nej, jag har inga "carvings", men jag kom på att vi kunde ha en liten getosttoast när gästerna anlände.
Det var säkert fem år sedan jag gjorde det, men nu blir det snart igen- det var jättegott.
Det blev en tidig morgon idag, jag väckte dottern med kompis kl. 06.00. De skulle i väg på fotbollscup.
Har även hunnit med ett pass på gymmet, det är så skönt att komma igång tidigt.
fat Mateus

Här kommer receptet till toasten:
Dela några skivade surdegsbröd på mitten
Bred på lite smör
Skiva getost(med "skalet" borttaget) tunt
Lägg getosten på brödet och grädda mitt i ugnen i 200 grader tills osten börjat smälta
Tag ut bröden, ringa över lite flytande honung och strö över pinjenötter- Klart!
Barnen fick ost och skinka på sina toast.
Hoppas du får en fin lördag! Kram Stina

7 kommentarer:

  1. Mmm lät gott, jag har precis börjat gilla getost, men inte testat så här innan, så det får nog bli. :-) Kramizz o fortsatt bra lördag /Laila

    SvaraRadera
  2. Getost är ju så gott. Härlig och bra förrätt. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Oj så gott, älskar getost.
    Här blir det 50 års fest om en stund.
    kram Helena

    SvaraRadera
  4. Ser supergott ut, men tyvärr har jag inte lärt mig äta getost...
    Lördagskram från Kate

    SvaraRadera
  5. Det ser gott ut men smaken och lukten av getost fixar inte jag. Ha en bra kväll. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Å va gott det ser ut, men getost nja....
    Fin bild på dig i tidningen :)

    Kram Pia

    SvaraRadera