Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

lördag 3 januari 2015

Fröken i Söder- Hitta formen!

Mer än en gång i veckan hör jag att jag troligtvis har fler timmar på dygnet än andra. Med ett heltidsjobb, tre barn, hus och hund hinner jag även med lite träning.
Många vill sätta i gång nu när det är nytt år och här kommer lite tips på vägen som fungerat för mig:
Bra löpartights; Soc från Stadium 299 kr

För er som inte vill träna kan hoppa detta inlägg;-)
 • Anmäl dig till ett lopp eller liknande. Jag anmälde mig till Göteborgsvarvet och tog mig runt de 21 kilometerna med livet i behåll. För 1,5 år sedan orkade jag knappt springa 2 km även om jag tränade pass regelbundet. De sista 10 veckorna inför Göteborgsvarvet körde jag ett gratisprogram via jogg.se. Sätt inte upp för höga krav i början, utan var nöjd att du gjorde det/ tog dig runt. 
 • Skippa Runkeeper mm. Se löpningen som en njutning där du har olika energi beroende på vad du ätit och gjort innan löprundan/träningen.( Man lär ju inte bli Usain Bolt ändå)Jag har en klocka när jag kör lopp, men mest för att jag ska försöka hålla ett jämnt tempo.
 • Skaffa en träningskompis eller flera. Det är lättare att komma i väg när man bestämt med någon annan.
 • Planera hur du tänkt att träna i veckan redan på helgen då man kanske behöver ta hänsyn till den övriga familjens behov och aktiviteter. Jag tränar ofta sent på kvällen eller tidigt på morgonen så att min familj inte behöver bli åsidosatt. För andra kanske det passar bättre att träna direkt efter jobbet och mannen i huset(om man är två vuxna och har barn)hämtar barnen. 
 • Sätt upp som mål att träna ex tre pass/ vecka och se om det fungerar.
Hur hittar man tiden?
 • Skippa Tv:n!!! Om man ska följa alla möjliga slags tv-program måste man nog fundera över om vad man tycker är viktigast. Och när man väl landat i Tv-soffan är det svårt att ta sig upp....
 • Träna två pass på helgen- då är det lättare att klämma in ett extra pass under veckan
 • Gå upp ungefär samma tid på helgen som i veckorna. Din kropp mår bättre, du sover bättre och du hittar träningstiden.
Vad vinner man på att träna regelbundet?
Jag har känt att jag är piggare, gladare, mer fast i "hullet", tål stress bättre och är väldigt sällan sjuk. Jag tror inte jag varit hemma från jobbet på flera år, med undantag för någon VAB-dag.

Satsa på ett par bra skor. Jag överpronerar=springer inåt med fötterna och har hittat bra löparskor i Nike Zoom Structure 17+ och Adidas Response. Har du lite bredare fötter är Asics Foundation bra för pronerande löpsteg. Ta hjälp i en sportaffär så hittar du bra skor.
Tänk på att välja lite större storlek än vad du har i vanliga skor.

Nu blev det kanske lite väl pretto-präktigt inlägg, men hoppas att några får lite inspiration.

Denna vecka blev det två pass för mig:
80-talsspinning i onsdags och gymcirkel idag.

I morgon blir det lite matplanering för kommande veckan och ingen träningspredikan, jag lovar!;-)

Ha en härlig kväll! Kram Stina8 kommentarer:

 1. Bara nickar och instämmer i ditt inlägg. Jag har hållt på med träning i olika form ända sedan 10 års åldern, och sjuk det är jag så gott som aldrig, och jag får alltid höra om jag skippar träning så blir mitt humör sämre. 😊 kramizz o ha en riktigt skön Lördag/Laila

  SvaraRadera
 2. Håller med Laila ovan... Ingen träning = dåligt humör. Träningen blir som ett gift, åtminstone beroendeframkallande!
  Nu har jag ju min återkommande inflammation i ländryggen och har svårt att acceptera att jag inte kommer ut på löpning då, för det är ju de jag gillar allra, allra bäst! Men idag blev det i alla fall PW med bungystavar 1 timme. Bättre än inget alls!
  Önskar Dig en fin lördag, kram Kate

  SvaraRadera
 3. Håller bara med dig.. Härligt inlägg för visst mår man så jäkla mycket bättre om man håller igång lite. Inte alls präktigt bara sunt Heja!!! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Bra inlägg! Träning behövs, i många syften. Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Inte alls pretto. Tack för fina tips. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Bra tips. Det går absolut att hitta tid för träning. Om inte annat kan vi vuxna träna när barnen är iväg på aktiviteter. Kram.

  SvaraRadera
 7. Riktigt bra tips Stina! Några av dem följer jag fullt ut som att ha regelbundna sovtider och att träna på helgen. Att följa en massa serier på tv går också bort om man ska ha tid till familj, jobb och träning! När jag tappar sugen brukar jag köpa ett träningsplagg eller byta ett pass mot något jag inte provat förut. Brukar funka.
  Ses imorgon
  Maria

  SvaraRadera
 8. Bra inlägg och bra tips!
  Jag har skrivit om mitt nyårstema (kör det istället för löften) och en del av det är att komma igång med regelbunden träning. Så, jag uppskattar alla tips och pepping! :)

  Kram Jennica

  SvaraRadera