Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

tisdag 3 november 2015

Fröken i Söder- Gott recept

Nyss landat hemma efter 13 timmars jobb....
Tipsar om ett gott kycklingrecept som passar bra till helgen. Jag gjorde den igår, lite vardagslyx är aldrig fel. Några kanske redan har sett det på Instagram där jag heter stinaisoder

Medelhavskyckling
ca 6 personer
1 kg kycklingfilé
10 dl Creme Fraiche
1 burk soltorkade tomater i olja
1 ask körsbärstomater
1 burk valfria oliver
1 påse ruccolasallad
1-2 vitlöksklyftor(om du gillar vitlök)
Basmatiris
salt och peppar

Stek hela(eller dela) kycklingfiléer(ca 1 kg) kryddade med salt och peppar klara i ugn.
Skiva kycklingen i bitar och lägg i en ugnsfast form.
Gör en röra med 2 stora burkar creme fraiche(/lätt eller vanlig)och en burk Ridderhems soltorkade tomater(+ vitlök om du vill). Klipp tomaterna i bitar och blanda även ner lite(eller mycket) av oljan efter smak och tycke. Salta om det behövs.
Bred krämen över kycklingen och värm i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
Lägg på ruccola, oliver och tomater när kycklingen tagits ut från ugnen. Servera med basmatiris och en god Ripasso(rött vin)

Nu ska jag läsa bok och zzzzz
God Natt!

10 kommentarer:

  1. Oj det var ett riktigt arbetspass. Så gott recept du bjuder på. Hoppas du får en lugn kväll med boken, kram

    SvaraRadera
  2. Såg det på instagram, ser supergott ut. .-) Kramizz och sovgott efter läsningen/Laila

    SvaraRadera
  3. Verkar helt magiskt gott. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  4. Måste jag prova, såg riktigt gott ut...och lätt :)
    Kram Pia

    SvaraRadera
  5. Oj vad gott det ser ut.....nått att tänka på till Fars Dag......Lena i Färjestaden

    SvaraRadera
  6. Det där lät ju smarrigt, ska testas hemma hos oss!
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  7. Mums minus oliver. Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Det där ser riktigt gott o fräscht ut. Nu blev jag hungrig.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  9. Mums så gott det där såg ut. Tack för tipset det ska jag testa. Kramisar Tina

    SvaraRadera