Namnsdagstårta till äldsta barnet som hade namnsdag igår. Fat Jelly Bean |
Tårtan är enkel att göra och perfekt när man inte vill baka själv. Man fylla botten dagen innan och förvara i kylen.
Innehåll:
- 1 färdig tårtbotten 3- delars
- 1 burk kondenserad mjölk, ta bort etiketten och koka i ca 2-2,5 timme. Burken måste alltid vara täckt med vatten(och oöppnad så klart) Detta fyller du tårtan med, kallas Dulche de leche och smakar som en krämig kolasås
- 2-3 dl vispad grädde
- jordgubbar+ några blad att dekorera med
Somrig variant på basilika/ tomat/ mozarella:
Varva mozarella och nektariner. Strö över basilika, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Ringla över olivolja.
Fat: Ikea |
Sesam- och basilikastekt färskpotatis:( Inspiration från boken "Festligt runt bordet", Forsberg)
8 portioner
3 kg små färskpotatis
1 1/2 kruka färsk basilika
1 dl smält smör
1 dl sesamfrö
flingsalt
Garnering: Basilika
- Tvätta potatisen och koka i lättsaltat vatten 5-15 min, de ska inte vara stenhårda men inte heller klara
- Hacka basilikan fint
- Smält smöret och blanda med sesamfrön och basilika
- Lägg potatisen i en långpanna klädd med bakplåtspapper, häll över smörblandningen och blanda runt. Strö över flingsalt. (Hit kan man förbereda om man vill göra det innan gästerna kommer)
- Stek färdigt potatisen i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-20 minuter
- Garnera med basilika
Fat:Living and room, finns även som vit |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar