Stinas knäcke
2 dl majsmjäl
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt
2 dl kokande vatten
Flingsalt
- Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sedan olja och kokande vatten.
- Häll degen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen över hela plåten med ytterligare ett bakplåtspapper som du lägger över degen.
- Ta bort bakplåtspappret du tryckt ut degen med och strö över flingsalt
- Skär degen lite lätt i rutor, så är det lättare att bryta av när knäckebrödet är klart
- Grädda i en timme på ca 150 grader i mitten av ugnen
Lägg det färdiga knäckebrödet i en burk eller plastpåse.
Jag förvarar mitt i denna fina burk som jag fått av min vän H. Burken är från Derrière la porte
Ha en härlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar