Kvällarna ägnar jag åt att förbereda lite till helgens kalas. I går blev det storhandel och knäckebrödsbak(se recept i tidigare inlägg) och idag har jag hunnit göra basilikasås/ dressing till buffébordet som ska dukas upp på lördag.
Recept är Monica Ahlbergs som jag fick tips om i bloggen Ekenäsliv.
Ska vara gott till/ i det mesta. Till sallad, fisk, kött eller blanda med lite kokt färskpotatis.
Bricka Mingla, saltskål Lotta &Mary |
Basilikasås(enkel sats):
0,5 dl vit balsamvinäger
1,5 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
en nypa flingsalt
Mixa och förvara i glasburk med lock
Har även börjat höstpynta i trädgården.
Nya köksbordet har också kommit idag...blir perfekt till helgen!
Har du börjat fixa höstfint i din trädgård/balkong?/ S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar