Här är receptet till 12 bullar, går även bra att göra en halv sats.
- 25 g jäst
- 2 dl ljummet vatten
- 1 dl gräddfil
- 1 tsk salt
- 2 msk flytande margarin (eller smält)
- 2 dl dinkelmjöl
- 5-6 dl vetemjöl
Lös upp jästen m vatten, salt och margarin och blanda i resten
Forma till 12 bullar och förvara i kyl under natten. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper på en bricka som jag täcker med en handduk i kylen. På morgonen "drar" man bara över bakplåtspappret till en plåt)
På morgonen: Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna och strö över ex. solroskärnor, sesamfrön eller vallmofrön. Grädda 10- 12 minuter.
P.S. Ska du äta soppa eller ha fikagäster på kvällen kan du förbereda bröden på morgonen istället. D.S
I helgen kapade vi några stora grenar på vårt gigantiska körsbärsträd. Någon tyckte stocken var kul att leka med så den får vara kvar ett tag!
Ha det så bra!/ S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar