Kola- och lingondessert
|
Från Icas Buffé |
Då vi gillar att lyxa till det med desserter och god mat på helgerna, kan jag även tipsa om denna läckra efterrätt.
En god och väldigt snygg dessert som jag tror faller de flesta i smaken. Lätt att göra, inget krångel.
Ingredienser
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl socker
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl frysta lingon
- 5 digestivekex
- 3 dl matyoghurt (10 %)
- ev några hela lingon till garnering
Så här gör du (för 6 personer)
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Detta är ett recept från Buffé nr 10 2013
- Koka upp sirap, socker och grädde i en kastrull. Fortsätt koka ca 10 minuter till en simmig sås, rör då och rör.
- Blanda ner lingonen. Låt svalna något.
- Smula digestivekexen.
- Varva kolalingon, smulade kex och matyoghurt i små glas. Toppa gärna med några hela lingon.
- Servera genast.
I kväll blir det ett träningspass, sedan ska jag ladda mentalt för att föreläsa inför 200 personer i morgon. Något nervöst, men jag hoppas att det går bra.
I morgon är det även en speciell dag och mer om detta kan ni läsa i bloggen i morgon. Några kanske har en aning?!
Ha en härlig kväll! /S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar