Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

fredag 16 maj 2014

Fröken i Söder-medelhavskyckling

Snart bär det av till Göteborg för att springa Göteborgsvarvet i morgon. Startar vid 15.25, så morgondagen kommer att ägnas till uppladdning inför loppet.
Vill du ha ett gott recept på bjudmat/helgmat som går att förbereda?
Jag gjorde medelhavskyckling igår och det är en väldigt god och enkel rätt.

Medelhavskyckling
ca 6 personer
1 kg kycklingfilé
10 dl Creme Fraiche
1 burk soltorkade tomater i olja
1 ask körsbärstomater
1 burk valfria oliver
1 påse ruccolasallad
Basmatiris
salt och peppar

Stek hela kycklingfiléer(ca 1 kg) kryddade med salt och peppar klara i ugn.
Skiva kycklingen i bitar och lägg i en ugnsfast form.
Gör en röra med 2 stora burkar creme fraiche(/lätt eller vanlig)och en burk Ridderhems soltorkade tomater. Klipp tomaterna i bitar och blanda även ner all olja. Salta om det behövs.
Bred krämen över kycklingen och värm i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
Lägg på ruccola, oliver och tomater. Servera med basmatiris och en god Ripasso(rött vin)


Funkar även med Quornfilé om någon är vegetarian.
Ha en fin kväll! Kram Stina

2 kommentarer:

  1. Lycka till imorgon Stina, jag startar 15,53, en stund efter dig. :-) Kramizz Laila

    SvaraRadera
  2. Kommer gå kanon!!! Själv har jag åkt på influensa eller nåt med nästan 39 g feber...

    SvaraRadera