Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

måndag 2 juni 2014

Fröken i Söder- hotelltips

Det var inte första gången vi var i Cervia, Italien och säkert inte den sista. Vi bor alltid på samma hotell, det är toppen! Ett familjehotell som passar alla åldrar. De som har hotellet är syskon och kusiner med respektive. Många svenskar bor där och de flesta kommer dit varje år.
Ska man boka är det billigast och bäst att maila hotellet på engelska. Här brukar jag skriva att vi vill ha två dubbelrum som är "connected" dvs det blir som en tvårummare med två sovrum, två balkonger och två toaletter. Barnen hade tre enkelsängar i sitt rum och vi hade en dubbelsäng.

Vid bokningen ber vi dem köra oss tor till flygplatsen i Bolonga(tar ca 1h och 15 min). Man kan få ett bra paketpris när man bokar hotell, transfer och helpension. Man kan be dem skicka ett kosnadsförslag.
Det som kommer till är vin, vatten, kaffe mm men det är inga större summor. (ex 1,5 l vin ca 12 €. Det man inte dricker upp ställer de fram till nästa måltid)
På "vårt" hotell beställer man sin förrätt och varmrätt kvällen innan. )Utöver detta ingick salladsbuffé och dessert både till lunch och middag. Var det något barnen inte åt ordnade de något annat till dem. Barnen(de minsta) fick även äta en timme innan oss eftersom det var lite för sent för dem. När vi åt satt de med och åt lite av salladsbuffén och kollade på film på Ipaden.(fri WiFi)
Så här såg det ut när vi kryssat och donat.
Vi var tvungna att skriva initialerna bakom...seniliteten kom  fram ibland.
Denna dag tog jag risotto till förrätt och bresaola till "varmrätt"

Lite av hotellets vin

Ostbricka

Musslor

Mellan och Stora med Maritius som äger hotellet med sin kusin och sin systerPå hotellet har de uppvärmd pool, ångbastu och torrbastu som är öppet sen eftermiddag-kväll.
Det är ca 100 m till havet där det var ca 21 grader förra veckan.
Spelar man golf har de avtal med en golfbana i närheten. Man kan även låna cyklar på hotellet.

Tycker du att det låter toppen? Här är hotellets hemsida.

Coop-butiken ligger bara 200 m från hotellet. Här köpte vi god frukt och vatten som vi hade till mellis.

Vill man åka till Venedig går det tåg som man kan ta över dagen. Tar dock ca 2,5 h, enkel resa. Jag älskade Venedig, men barnen bör nog vara lite större än mina små om man åker dit. Hotellet fixar matsäck om man ber dem, supergoda smörgåsar. Vi åkte inte dit i år, men vi var där förra året när vi hade hyrbil.

I morgon hoppas jag att jag hinner fota alla mina shoppingfynd. Då lär ni åka dit direkt!;-)(om ni gillar kläder, skor och väskor)

Kram Stina

2 kommentarer:

 1. Det ser ljuvligt ut. Rese tips, det gillar jag. Ha det riktigt gott. Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem! Så härligt med semester och miljöombyte :-)
  Vi förbokade hotell själva till Thailand, det var lite sådär "hoppsan" lille N var ju bara 7 mån så man ville ju gärna vet att det var ett ok boende, och det fick vi!!
  Kan tänk mig att det är mycket bra shopping i Italien!
  Ha en fin dag
  Kram Sandra

  SvaraRadera