Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

fredag 18 juli 2014

Fröken i Söder-strömlöst

I går morse hade vi väldigt lite ström hemma. I två rum kunde vi tända lamporna.
Jag och maken ilade runt och kollade säkringar och annat. Jag var mest orolig för all mat i kyl och frys, maken tänkte nog mest på att lösa problemet.
Det visade sig att en av tre faser fungerade och att kabeln till vårt hus var skadad. Jag såg genast en uppgrävd trädgård framför mig, men felet satt ute i gatan. Servicen var väldigt snabb- en timme efter att vi ringt, hade vi en provisorisk kabel till huset. Efter ytterligare 30 min kom det fler människor och började gräva i gatan.
Skönt när det löser sig så snabbt! De fick en burk chokladkakor med pistagenötter till sitt 9-fika. Jag brukar bjuda hantverkare på fika om jag är hemma(och har fika hemma).
Felet!

 Bjuder du hantverkare på fika?

Vi åkte sedan till Öland där vi badade några timmar. På stranden hade vi stämt träff med en familj från Värnamo. Jag lärde känna mamman i familjen då jag pluggade några mattekurser i Växjö och Linköping för ett par år sedan.
Långgrunt på Ekerum


Under eftermiddagen kom min syster med familj för att bo här några dagar och på kvällen kom även våra vänner på middag. Jag testade både ny förrätt/tilltugg och dessert, recept och bilder kommer.
Idag blir det en båttur i Kalmarsund.


Jag och syrran. 
Lite mingel i däckstolarna

Maken skötte grillen
Om du tyckte att min Glossybox som jag skrev om för ett par veckor sedan verkade spännande så kan jag avslöja att juliboxen ser ut så här och att man bl a får ett läppstift värt 229 kr(boxen kostar 139 och man får flera produkter att testa)

Ha en fin och solig dag! Kram

3 kommentarer:

 1. Jag brukar också bjuda våra hantverkare på lite godsaker, känns som servicen blir lite extra bra då. :-) Och det uppskattas också...känns det i alla fall som. Härliga semesterdagar ni verkar ha....och nu om några timmar är det dags äntligen för mig också, och den där glossyboxen verkar ju lovande denna gång..spännande. :-) Kramizz och en skön och solig fredag önskas/Laila

  SvaraRadera
 2. Å va skönt att det fixade sig så snabbt. Jag hade med blivit nervös för allt i kyl och frys..
  vilken jättefin klänning du har!!! Vart har du hittat den? :-)
  Ha en fin dag, nu ska jag städa klart det sista innan solen lockar:)
  Kram kram Anna

  SvaraRadera
 3. Men ja utan ström blir man ju rätt handikappad.
  Jag brukar alltid bjuda på fika till hantverkare. :-)

  Kram Malin

  SvaraRadera