Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

måndag 13 oktober 2014

Fröken i Söder- om att gå över ån efter vatten....

Trots att det duggade lite lätt igår morse, gav vi oss iväg med en annan familj på en riktig skogsutflykt långt utanför civilisationen.
Iklädda reflexvästar(så inte någon för tidig jägare skulle ta fel) strosade vi runt bland mossa och barrträd på jakt efter trattkantareller.
Vi hittade verkligen jättemånga svampar och barnen fick ganska snabbt upp sina "svampögon" efter en stund. När vi plockat, fikat och ätit korv gick vi mot bilarna. Vid bilarna hittade vi de flesta svamparna och det var knappt att jag ville åka hem.

Svampparad


En lyxsvamp bland trattisarna


Det kom en bil och parkerade vid oss när vi skulle åka. Vi tyckte att vi kände igen varandra och det visade sig att det var ett äldre par på vår gata.(Vi har bara ett hus emellan) Hur stor är den sannolikheten? Att vi åker till samma ställe flera mil hemifrån?

Väl i bilen säger dottern: "Pax för att rensa"! Maken och jag svarar i kör: "Ok!" ;-)

Även om vi gav bort en hel del till våra grannar och svärföräldrar tog det ett tag att förvälla. Vi uppskattade gårdagens "skörd" till ca 20 liter och är så glad att vi fick dela svampställe med våra vänner(och grannarna på gatan...)

Har ni hittat svamp?
Kram Stina

7 kommentarer:

 1. Gud så mycket svamp ni hittade. :-) De svampställen jag "ärvt" efter min mor, är tyvärr borta, då det byggts en stor motorväg genom den skogen. Har varit på nya ställen där folk sagt att man kan hitta, men utan lycka, men det är mest kantareller jag brukade plocka. :-) Kramiz Laila

  SvaraRadera
 2. Jisses så mycket svamp! Jag gillar svamp men är aldrig ute och plockar...
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 3. Men så mycket svamp. Jag förvällde några stackare i går men inte i närheten av er hög haha. Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Älskar att plocka svamp, men hatar att rensa...! Måste bara försöka komma ut i skogen!
  Tisdagskram från Kate

  SvaraRadera
 5. OJ vad svamp ni har hittat! Och bra att ni använder reflexvästar. Man vet aldrig...
  Kram Helén

  SvaraRadera
 6. Hej hej!
  Oj vad mycket svamp...ja skogen är verkligen full.
  Vi gör det enkelt för oss och rensar direkt i skogen. det tar lite längre tid att plocka men man slipperdet tråkiga när man kommer hem.
  Sen vet du väl att du inte behöver förvälla trattkantareller? de kan man ju med fördel torka. Vi har myggnät spikat på en ram som vi lägger dem på och på bara några dagar är de knastertorra. Så förvarar vi dem i glasburkar och så är det bara att smula ner i lite vatten sen så sväller de innan man skeppar ner dem i såser o grytor..;)

  Gillar din rosa dukning. Ska försöka få till en nu i helgen.
  Kram fina stina!
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Oj, vad mycket svamp! Jag har inte alls varit ute och letat, har liksom ingen tradition med höstplockning. Jag gillar dock svamp! :)
  Ha en fin tisdag,
  kram Jennica

  SvaraRadera