Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

onsdag 8 oktober 2014

Fröken i Söder- Veckans recept

Denna pastarätten är bara så god. Det känns som om man förflyttat sig till ett soligt Italien med rödvita dukar på borden och solen som värmer nästippen. Receptet kommer från Emma Hambergs och Anette Roswalls bok och Pappa Agi är Emmas man.
Denna pasta sås är enkel att göra och är även vegetarisk. Perfekt om man vill köra en dag i veckan vegetarisk eller vill ha en god enkel rätt som både barn och vuxna gillar. En bra bjudrätt om man är många. Vill man kan man lägga upp fat med italienska charkuterier, oliver mm som komplement.

I går bokade jag och maken hotell i Stockholm. Vi brukar försöka ta oss i väg på tu man hand en gång/halvår. Ibland tar vi något hotell nära Kalmar och ibland åker vi längre bort.
Vi åker om två veckor och det ska bli mysigt. Hoppas kunna shoppa lite till dotterns födelsedag och äta god mat.
Har ni några affärer och/eller matställen att rekommendera får ni gärna tipsa mig här på bloggen.
Ha en fin dag! Kram Stina
Ps. Om du tittar i mobilen kan receptet se lite konstigt ut. Gå längst ner i detta inlägg och välj "Visa Webversion" så ser det ut som det ska DS

Foto: Jenny Grimstrand

Pappa Agis Pastasås
  •  penne till 4 pers
  • 1 msk olivolja + 1 msk smör till stekning
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 st hackade gula lökar
  • 1 tsk socker
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • 1 tsk sambal oelek
  • 6 droppar tabasco
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk torkad smulad salvia
  • 4 st rejäla pressade vitlöksklyftor
  • 2 st mozzarellabollar i munsbitar

  1. Koka pennepastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och smula ner buljongtärningarna. Lägg i löken och sockret och låt det fräsa lite.
  3. I med tomaterna som du mosar med en gaffel och sedan sambal oelek och tabasco.
  4. Låt det puttra tillsammans i 10 minuter innan du kör på med grädde och salvia.
  5. Koka lite till. Smaka av. Pressa ner vitlöken i såsen.
  6. När alla sitter redo vid bordet med rena händer (eller smutsiga) tar du kastrullen från spisen och blandar i osten. Och en sekund efter det äter ni såsen med pastan.


6 kommentarer:

  1. Lät ju supergott! Ngt att prova absolut, då pasta är en liten favorit här hemma hos alla. .-) Låter ju supertrevlig med en liten weekend till huvudstaden, vi brukar också försöka komma iväg varje år, ibland blir det fler och ibland bara en, och det är sååå skönt att bara vara och äta gott. Kramizz och ha en skön onsdag/Laila

    SvaraRadera
  2. Åh, du milde så mycket vitlök.... Min man skulle vända i dörrhålet om den rätten tillagades här hemma... Han avskyr vitlök!
    Mysigt med vuxen egentid tillsammans! Det är viktigt!
    Onsdagskram från Kate

    SvaraRadera
  3. Det låter gott!! Fisk eller veg är det jag tycker bäst om!
    Trevligt med en helg på tu man hand, viktigt att göra det också...

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  4. Härligt med en Stockholmstripp. Hoppas ni får det riktigt riktigt mysigt!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Vad mysigt att ha något att se fram emot :)
    Recept tar jag tacksamt emot, det är lite mattorka just nu.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  6. Så gottit ♡ ..
    Ha en fin dag!

    /Kram

    SvaraRadera