Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

tisdag 23 december 2014

Fröken i Söder önskar er en riktigt skön, lugn och fin jul!

Tittar in och önskar er alla en riktigt God Jul!
Dagen har varit lugn och skön. Efter lite städning och matlagning inför julen på förmiddagen bjöd jag över en kompis och hennes barn på lite lek och mat. Jag köpte pizza och det uppskattades av både barn och vuxna. Vi vuxna tjejer tog en skön promenad efter maten och sedan blev det lite kaffe och provsmakning av mitt julgodis.

I kväll har vi firat lite lilljulafton med mina svärföräldrar. Vi bjöd på lite lätt plockmat och sedan blev det kaffe och julgodis. Barnen fick pasta och köttfärssås tidigare under kvällen.
 Vill du bjuda på någon fint och gott tillbehör kan jag tipsa om denna brieosttårta som kanske passar till förbubblet på nyår eller någon bjudning i mellandagarna. Skrapa av översta ytan på en rund brieost(ej kanterna). Lägg i en ugnsfast form och värm i ugnen(200 grader) i ca 5-10 min tills du ser att den blivit varm i mitten. Strö över klippta torkade fikon, aprikoser och valnötter. Ringla till sist över lite flytande honung. Servera med ett gott knäcke eller bröd.
Brieosttårta

Skinkmackor, dadlar med getost och bacon mm
Nu har jag landat i soffan efter att ha dukat bordet till i morgon, strukit julduken till köksbordet, förberett det sista och lagt alla klappar under granen.

I morgon blir det en joggingtur på morgonen sedan åker jag, min mamma och barnen till Kalmar Domkyrka för lite julmusik vid krubban medan maken och pappa är hemma och förbereder maten. Jag går inte särskilt ofta i kyrkan, men tycker det är så fint och stämningsfullt vid jul.
Resten av dagen blir det mat, tv och paketöppning och ryktet säger att en tomte av finsk börd kommer hitcyklande efter Kalle Anka......

Min mamma och jag kommer eventuellt att gå på midnattsmässan om jag är vaken vid den tiden. Jag har aldrig varit på varken midnattsmässa eller julotta, brukar du gå på något av dem i jul?

Tog en bild på ponchon idag så att ni får se hur den ser ut på. Den finns även i grått, rosa och svart.

Poncho Lindex, Byxor Gina Tricot och Stövlar Clarks

God Julkram från lilla mig! Kram Stina

4 kommentarer:

  1. Så mycket gott du gjort! Här har jag precis hasat ner i soffan efter lång paketinslagning... Önskar dig och familjen också en riktigt skön jul, kram Suss

    SvaraRadera
  2. Så mycket gott. Jag önskar dig och familjen en God Jul. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Mums vad mycket gott , då är det skönt med en promenad efter :)
    Önskar dig och din familj en riktigt GOD JUL !
    Kram Pia

    SvaraRadera
  4. Vill önska dig en riktigt God Jul!

    Kramar Malin

    SvaraRadera