Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

fredag 3 april 2015

Fröken i Söder- Hjärnspöken

I morse fick vi besöka läkaren eftersom lillkillen fått öroninflammation. Det blev en penicillinkur några dagar framöver. Vi har inte märkt något, han har varit som vanligt(=väldigt pigg). Vi upptäckte att han hade lite "klet" i örat igår kväll och ringde läkaren direkt så vi fick rådgivning och tid hos doktorn.

Jag tog sedan ett tag med dukning och lite matförberedelser sedan stack jag ut på en joggingtur helt själv. Jag hade bestämt en runda på 14-15 km. Inledningsvis gick det bra, men när jag började bli trött sa ena hjärnhalvan "Ska du inte ta den kortare rundan istället?" och den andra hjärnhalvan "Kämpa på!". Många kan bara springa på, men för mig är det lika mycket mental träning som kondition. Jag jobbar mot mina "hjärnspöken" varje joggingtur. Det funkar bättre när jag springer med någon eller går på grupp- pass.....hade jag alltid fått träna själv hade det nog inte blivit något alls.
När jag sprungit 9 km kom Thomas Stenströms låt "Slå mig hårt i ansiktet" i lurarna. Det blev en liten nytändning så att jag kunde köra på tills jag gjort min "runda". Det var väldigt skönt väder, sol och vindstilla. Jag kunde springa i tunn, långarmad löpartröja och väst- är våren här måntro?!

I eftermiddag och ikväll har min syster med familj samt mina föräldrar varit här och ätit påskmiddag.
Barnen har letat påskägg och vi har kunnat vara ute en hel del i solen Självklart bjöd vi på grillat; lammytterfilé, kalkonkorv med timjan och kycklingfilé.
Jag och syrran
Lite tilltugg...

 Och grillat med tillbehör:
Sojabönor med rostade pumpakärnor och solrosfrön, sparris med parmesan och balsamico, ört- och vitvinsås, kantarellsås, sallad med granatäpple, avokado, ruccola, fetaost med lite backtimjansolja, getost- och potatispaj, klyftpotatis, kycklingfilé, lammytterfilé och kalkonkorv med timjan.


Till dessert blev det citronkladdkaka, jordgubbar, lättvispad grädde och lite annat smått och gott.
Nu ska vi titta på "Ack Värmland" sedan blir det zzzzznark......

Kramar från Stina

7 kommentarer:

  1. Så duktig du är som springer så långt. Och så mycket gott du bjudit på. Kram Suss

    SvaraRadera
  2. Hejha dig sim vann dör över hjärnspökena. :-) Jag bara instämmer att löpningen är lika mycket mental träning som konditionsträning. Själv var jag också ute på en runda igår, men det märktes att man åkt skidor i 5 dgr, benen kändes som bly. :-)
    Mysigt att fira påsk med familjen. Kramizz å ha en fortsatt skön påsk/Laila

    SvaraRadera
  3. Grymt bra kämpat mot hjärnspökena. jag orkar bara 5 km. Vad lika ni är du och din syster. Den maten, jag skulle velat varit där. MUMS! Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Vad duktig du är med löpningen. Du är inte ensam om att få "hjärnspöken". Jag har kommit helt ur fas med min träning och får helt enkelt inte kommit igång. Trots att jag flyttat in löpbandet till arbetsrummet så att jag inte kan gå förbi det utan att se det. Glad Påsk!Kram Milla

    SvaraRadera
  5. Men vad mycket gott :)
    Vad skönt att han inte varit dålig ändå men att ni upptäckte det i alla fall.
    Önskar dig en underbar och GLAD PÅSK
    Kram Sanna

    SvaraRadera
  6. Men åååå så mycket gott, blir hungrig fast jag nyss ätit brunch....Vilken fin på dig och syrran. Önskar dig och familjen en riktigt Glad Påsk. Kramisar Tina

    SvaraRadera