Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

måndag 1 augusti 2016

Fröken i Söder- djurparksbesök

God morgon! 
Trots att vi bor väldigt nära Ölands djurpark(i Kalmar) är vi inte där särskilt ofta. Av våra tre barn är det endast det äldsta som varit där. Sist vi var där för sisådär tio år sedan tyckte jag det var ganska slitet.
Vi gillar Kolmården men det blir ju ett lite större projekt att åka dit.
I går blev både jag och maken positivt överraskade, de hade fräschat upp stället rejält!
Med både djurpark, nöjesfält och vattenland var vi nöjda alla fem när vi åkte hem. 

Aporna var så söta och charmiga, ormarna gillade barnen men inte jag som har stor fobi....
Radiobilar mm var höjdpunkten på nöjesfältet och det var endast kö till en attraktion, då på max tre minuter. Annars kunde man bara hoppa på första bästa karusell. 

Vattenlandet var betydligt större än vad jag trodde med flera bassänger bl a piratlandet men även flera andra med bassänger och rutschkanor. Piratlandet var bra även för de små. Det fanns gott om solsängar i området som man kunde ta igen sig i. 
Matutbudet kunde förbättras med lite nyttigare alternativ, men för de som gillar pizza, korv, kebab mm fanns det fräscha matställen överallt. Vi hade med mat, kaffe, vatten, frukt och nötter.Då får man det man gillar. 
Man fick även ha med hund om man önskade: hunddagis fanns men man kunde även gå runt med hunden på området. Det fanns gott om både skugga och vattenställen för hund. Men med en jack Russel som tror att han är en stor rottweiler fick han vara hemma med mormor och morfar.
Träffade flera trevliga känningar i parken och fick tips om att köpa årskort tidigt på våren, de sålde dem tidigt för 750kr/ person. Perfekt om man vill åka och bada eller bara åka lite karusell då och då under säsongen. 
Maken var glad att man kunde få en lapp för att slippa klistermärke på bakrutan...vi åkte "omärkta" därifrån 
På kvällen var jag och maken iväg på ett urmysigt och gott ställe, mer om detta i morgon.
Ha en fin måndag! Kram Stina 

1 kommentar:

  1. Där har jag inte varit på 100 år!! Upplevde det också som slitet då, kul att de har fixat till det!

    Kram Jenny

    SvaraRadera