I dag tänkte jag bjuda på en härlig sallad. Allra godast är den till lamm, men fungerar också till annat kött eller en fiskbit. Vi hade grillad fläskfilé till salladen.
Stort fat; Living and room
Äpplesallad med honung och chévre
1 påse sallad, medelhavsmix ca 150 g
3 äpplen(syrliga ex. Granny Smith)
100-150 g chèvre
0,5 dl salta, rostade solroskärnor
3 msk flytande honung
2 msk olivolja
1/3-1/2 krukar färsk timjan
grovmalen svartpeppar
flingsalt
- Lägg upp salladen på ett stort fat
- Kärna ur och skiva äpplena i tunna skivor(med skal), lägg på salladen
- Smula över getosten
- Strö över solroskärnor
- Blanda honung och olivolja och ringla över salladen
- Klipp färsk timjan över salladen
- Salta och peppra
Ljuslykta Rice, Tablett Lagerhaus
Sås till grillat:
Grovriv 1/2- 1 dl parmesanost på ett rivjärn, blanda med 2 dl creme fraiche(34%).
Salta och peppra->KLART!
Ha en härlig kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar