Nu är det bara några få dagar till årets cykelfest i vårt område. Om jag haft desserten på min lott, hade jag nog gjort denna:
Isad melon |
Jag ska nog förbereda en sats på fredag eftermiddag, så tar vi den som fredagsmys efter maten!
Isad melon:
Antal portioner: 4
Färdigt på: 15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar
Ingredienser
1 kg mogen honungsmelon
1 dl vatten
1 dl socker
1 msk citron pressad
citronmeliss som dekoration
Färska bär(funkar även med frysta)
1 dl vatten
1 dl socker
1 msk citron pressad
citronmeliss som dekoration
Färska bär(funkar även med frysta)
Gör så här
1. Dela och kärna ur melonen, skeda sedan upp den och lägg fruktköttet i en matberedare eller använd en stavmixer för att mixa till en slät smet. Slå citronsaften över och rör om väl.
2. Koka samman vatten och strösocker i 5 minuter till en sockerlag. Låt svalna och blanda sedan melonköttet med sockerlagen till behaglig soppkonsistens.
3. Ställ in i frysen ca två timmar, rör om ordentligt efter en timme. Skeda upp i cocktailglas, dekorera med citronmeliss och färska bär.
I morgon blir det ingen god dessert, kör 5:2 måndag och torsdag...
I morgon blir det ingen god dessert, kör 5:2 måndag och torsdag...
Ha en bra kväll!/ S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar