På kvällen blev det pizza till barnen och risotto till mig och maken.
Recept från Buffé |
Ingredienser
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl finrivna morötter
- 1 dl neutral rapsolja
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 3 tsk kanel
- 1 tsk salt
- smör till formen
- valfria ingredienser till garnering, jag tog mynta och blåbär denna gång.
Glasyr
- 200 g färskost av philadelphiatyp
- 2 dl florsocker
- 1 msk färskpressad citronjuice
- Sätt ugnen på 175ºC. Smörj en form, cm 24 cm i diameter (för 10 bitar).
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke. Rör ner i äggvispet.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Lägg kakan på ett fat.
- Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Bred glasyren över kakan. Garnera med det som passar
Risotto som jag gjorde igår, väldigt god. Risotto är betydligt godare än vad det ser ut. Tackar Linda på Hem och trevligheter för recepttips.(Kommer från House of Philia från början)Här är receptet:
..RISOTTO MED SKALDJUR 4 PERS..olivolja1,5 l grönsaksbuljong (3 tärningar)1 scharlottenlök2 vitlöksklyftor400 g avorioris1-2 dl torrt vitt vinchampinjonersmör150 g parmesanpersiljaRäkor med marinad:(förbered detta först). Jag var lat och köpte en färdig burk handskalade räkorstora räkor3 tsk sambal oelek1 vitlöksklyftaolivolja.Gör så här:..Koka upp buljongen och låt den stå och sjuda ”vid sidan om”. Hacka lökarna och fräs dem med riset (så att löken blir gul och riset genomskinligt) lätt i olivoljan och tillsätt sen vinet så att det fräser och låt allt koka tills vinet absorberas. Tillsätt lagom med buljong så att riset täcks rör om och låt det koka. Späd med buljongen vart efter och efter ca 20 minuter är riset färdigt (mjukt men med lite tuggmotsånd ungefär). Lite vätska ska finnas kvar. Fräs svampen i smör och vänd ner i riset tillsammans med parmesanen. Fräs de marinerade räkorna (de ska var råa från början och ligga i marinad ca 30-40 min) och vänd ner i riset. Tillsätt lite hackad persilja och pressa över citron och servera och njut!:)Efter frisörbesöket...lär nog inte få till några likadana lockar
till kvällens cykelfest..:-(
Burk från derriére la porte.
Ha en riktigt skön helg!/ S
PS: Vet inte riktigt vad som hände med layouten.. antar att det beror på de länkade recepen. D.S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar