Inget vinterväder här i Kalmar, precis. Vi passar på att röja lite i vårt förråd och jag funderar lite på årets meny till nyår.
Här i Kalmar bjuder den lokala tidningen på fyrverkerier varje år vid kl. 17.00 så vi brukar ses redan vid 16.00 för intag av lite snittar och mousserande vin. Vid tolvslaget blir det champagne.
Här kommer lite vintips från oss, de passar bra både vid nyår och andra helger.
Rött vin:
|
3023 Rött vin Ripasso 99 kr |
|
5328 Rött vin Ripasso |
Mousserande vin och champagne i olika prisklasser:
|
Nr 7319 Ungerskt mousserande 59 kr |
|
Nr 7567 Mousserande 99 kr |
|
Nr 7549 Champagne 379 kr |
|
Nr 7421 Champagne399 kr |
|
Nr 7686 Champagne 259 kr |
I senaste numret av Icas Buffé hittade jag ett recept på krustader med getost och hjortronsylt. Jag gjorde dem till vårt jobbpyssel/glöggkväll och alla tyckte att de var supergoda.
|
Bild från Buffé. Krustader längst fram i bild |
Här är receptet
Ett annat gott tilltugg är
dadlar med getost:
- Ta bort kärnan från valfritt antal dadlar.
- Peta i lite getost.
- Linda in dadeln och osten i 1/2 skiva bacon.
- Grädda i ugn i 200 grader tills baconen fått lite färg.
- Ät ljumna.
Och för er som undrar hur Hobbit 2 var kan jag upplysa om att den var spännande och man är väldigt nyfiken på uppföljaren.
|
3 3D-tjejer |
Ha en bra dag! Kram Stina
Hej!
SvaraRaderaSå kul att hitta hit!
Så mycket bra tips du har till Nyår, det kan jag behöva eftersom Nyårsmenyn är långt ifrån klar;)
Ha det fint!
Kram Sofi
Vi är bortbjudna på nyår så vi får se vad det blir för gott på faten :-)
SvaraRaderaKrustaderna lät riktigt goda!
Kram Sandra
Älskar ripasso. Har bara druckit den Rosa Rotari, men gissar att denna också är god.
SvaraRaderaNyårsrsmenyn är favorit i repris. Hummer till lunch. Trerätters till kvällen var av förrätten inte är bestämd ännu, men lite snittar och mousserande är ju aldrig fel.
Kram
Älskar bubbel!!! Så självklart ska det drickas på nyårsafton!! Tack för tipset på snittar! Njut av lördagen nu, kramis Kate
SvaraRaderaTack för tipsen :) kram Diana
SvaraRadera