Arbetsveckan är påbörjad och efter lunch började både näsa och ögon rinna. Jag hoppas på en lindrig förkylning och inget värre. Jag är aldrig sjuk, jag får en liten förkylning 1-2 ggr per år och har inte varit hemma från jobbet på säkert 15 år p g a att jag varit sjuk själv.
Nog för jag jobbat och inte varit pigg....men med lite preparat har det fungerat.
Förr fick jag alltid influensa en gång om året, men sedan jag tog sprutan ett år har jag inte fått den(peppar, peppar.....)
Nu har jag sprayat näsan med Nasonex, så jag hoppas att jag är så pigg att jag kan springa i morgon kväll.
Idag tänkte jag ge er ett gott recept på inlagda tomater som är gott till italienska charkuterier, i en sallad, till maten, på buffébordet etc. "Såsen" är god att ha i pasta till t ex lax eller grillat.
Marinerade tomater:
1 ask körsbärstomater, halverade
1 msk strösocker
1 tsk salt
2 msk olivolja
Lägg tomaterna med snittytan uppåt. Fördela socker och salt över tomaterna och ringla över olivolja. Jag lade även över lite färsk timjan som jag hade hemma.
Ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i 20-30 minuter så de sjunker ihop något.
Mixa en kruka basilika med två vitlöksklyftor och 1 dl olivolja. Häll upp i en glasburk och lägg i tomaterna. Fyll ev. på med extra olivolja om det behövs.
Håller säkert ett par veckor, men brukar ta slut fortare än så. Jag har min burk i kylen som jag tar fram i rumsvärme en stund innan tomaterna ska förtäras.
Kram och Godnatt/ Stina
Populära http://bloggar.besökstoppen.se/
-
Ska du iväg på semester? Då är mitt hetaste boktips(som jag skrivit om tidigare)Rosengäddaserien av Emma Hamberg. Det ingår tre böcker i ser...
-
I går var vi några tjejer på jobbet som hade knytis här hemma. Alltid lika spännande när var och en tar med sig vad de vill. Det blev ...
-
Då var det dags igen för en ny veckomeny. Efter en koll på vad vi har i frysen blir det följande mat under veckan: Kycklingsallad ...
-
Så här sista dagarna före jul ska det fixas och pyntas in i det sista. Jag hade ett ärende till stan i morse för att köpa en julduk. När jag...
-
Hej! Nu är vi hemma igen efter en vecka i Stöten. Sol de flesta dagarna och jättefin skidåkning. Vi har haft en toppenvecka med våra grannar...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så gott med de små röda. Här har jag fått tillbaka det halsonda men hoppas det går över snabbt. Krya på dig men spring inte om du har förkylning i kroppen... Kram Suss
SvaraRaderaMUMS! : )
SvaraRaderaDet lät verkligen gott och perfekt till grillning Tack för tipset !!
SvaraRaderaÖnskar dig en härlig Tisdag
KRAM Sanna
Så gott. mums! men du nu får jag ge pekfingret med omtanke..."ajabaja" inte ut och springa imorgon... vila istället! En missad dag gör inget, du ska träna hela livet!
SvaraRaderaKram och hoppas baskiluskerna håller sig borta
Sandra
Men åh så gott! Det där måste jag testa!
SvaraRaderaKram Malin