Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

måndag 13 april 2015

Fröken i Söder- Tomat i ny tappning

Arbetsveckan är påbörjad och efter lunch började både näsa och ögon rinna. Jag hoppas på en lindrig förkylning och inget värre. Jag är aldrig sjuk, jag får en liten förkylning 1-2 ggr per år och har inte varit hemma från jobbet på säkert 15 år p g a att jag varit sjuk själv.
Nog för jag jobbat och inte varit pigg....men med lite preparat har det fungerat.
Förr fick jag alltid influensa en gång om året, men sedan jag tog sprutan ett år har jag inte fått den(peppar, peppar.....)
Nu har jag sprayat näsan med Nasonex, så jag hoppas att jag är så pigg att jag kan springa i morgon kväll.

Idag tänkte jag ge er ett gott recept på inlagda tomater som är gott till italienska charkuterier, i en sallad, till maten, på buffébordet etc. "Såsen" är god att ha i pasta till t ex lax eller grillat.


 Marinerade tomater:
1 ask körsbärstomater, halverade
1 msk strösocker
1 tsk salt
2 msk olivolja

Lägg tomaterna med snittytan uppåt. Fördela socker och salt över tomaterna och ringla över olivolja. Jag lade även över lite färsk timjan som jag hade hemma.
Ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i 20-30 minuter så de sjunker ihop något.

Mixa en kruka basilika med två vitlöksklyftor och 1 dl olivolja. Häll upp i en glasburk och lägg i tomaterna. Fyll ev. på med extra olivolja om det behövs.
Håller säkert ett par veckor, men brukar ta slut fortare än så. Jag har min burk i kylen som jag tar fram i rumsvärme en stund innan tomaterna ska förtäras.
Kram och Godnatt/ Stina


5 kommentarer:

  1. Så gott med de små röda. Här har jag fått tillbaka det halsonda men hoppas det går över snabbt. Krya på dig men spring inte om du har förkylning i kroppen... Kram Suss

    SvaraRadera
  2. Det lät verkligen gott och perfekt till grillning Tack för tipset !!
    Önskar dig en härlig Tisdag
    KRAM Sanna

    SvaraRadera
  3. Så gott. mums! men du nu får jag ge pekfingret med omtanke..."ajabaja" inte ut och springa imorgon... vila istället! En missad dag gör inget, du ska träna hela livet!


    Kram och hoppas baskiluskerna håller sig borta
    Sandra

    SvaraRadera
  4. Men åh så gott! Det där måste jag testa!
    Kram Malin

    SvaraRadera