Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

onsdag 22 juli 2015

Fröken i Söder- guldet har hittat hit

Nu tror jag att många blir lite avundsjuka när jag visar mitt fynd från svampskogen. Och jag behövde inte leta, inte ens anstränga mig...eller utpressa någon på det perfekta svampstället..
Nä, jag pratade med en person jag känner och sa att om du hittar svamp, köper jag gärna. Ett par timmar senare levererades nästan 2 kg kantareller, väldigt billigt. Jag har sagt att jag gärna köper mer, för kantareller är ju det godaste som finns.
Trattkantareller är inte svårt att hitta, men de gula -där går jag bet!

Nu slipper jag även att ge mig ut i okänd, snårig terräng med risk att stöta på en orm. Toppen, eller hur?!

Gillar ni kantareller?

Tänkte även tipsa om ett gott rött vin som våra vänner hade med sig i lördags. Ekologiskt, italienskt och väldigt gott. Jag dricker helst vitt eller rosé, men detta var ett vin i min smak liknade italienska ripassoviner.

I morgon åker dottern på fotbollscup i fyra dagar(till Halmstad) och vi kommer sakna henne mycket. Maken åker till cupen på fredag med sin svåger(kusinen spelar i samma lag som dottern). De ska tälta med ett gäng andra föräldrar och jag är hemskt ledsen(not) att jag inte får bo i tält.....;-)
Jag och grabbarna har lite annat inbokat, så det går ingen nöd på oss.
Ha en fin lillördag! Här blir det en joggingtur, sedan tror jag faktiskt att jag ska ta ett glas rosé för att fira att solen skiner!!!
Kram Stina


6 kommentarer:

 1. Åhh så underbart med kantareller. Tro det eller ej, men här är det för torrt :o Men skam den som ger sig, snart semester och snrt mer tid för svampplockning.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Underbart med kantareller!
  Men jag är en sån knasboll som gärna kryper runt bland fästingar och river mig på grenar för att jag älskar att leta och blir överlycklig när jag
  hittar själv! :)
  Hoppas du får det riktigt mysigt med grabbarna.
  Jag hoppas att jag vaknar upp och mår bättre imorgon.
  Vi har tänkte ta ett par dagar på kolonin.
  T.o.m grabbarna ska med! ;)
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Oja jag älskar kantareller men att traska i skogen är inte riktigt min grej, jag är mest rädd för fästingar...
  Vi har också en fotbollscup att åka till... men vi bor på hotell!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Tjoho vad mycket svamp. jag plockar mer än gärna faktiskt och njuter av att traska runt i skogen. Fotboll ja det var ju ett tag sedan man pysslade med det. har varit tränare åt flickor -90 Hå hå ja ja... Mina grabbar fick fel på hälsporren så ingen blev direkt Zlatan. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 5. Såå mycket svamp....lite avis blir jag. :-) Vi letade å letade å hittade bara 2st! :-) Och inte känner jag ngn som kan plocka åt mig, så det får bli maxi eller torget om jag ska få ihop lite. :-) kramizz Laila

  SvaraRadera
 6. Om...Jag älskar Kantareller ♡ ...
  Ha en underbar dag & hoppas solen värmer dig!

  /Semesterkram

  SvaraRadera