I går hade min mamma namnsdag. Eftersom jag fyndat så många hallon, blev det en hallonmarängtårta.
Tårtan är väldigt skör, men god.
Här kommer receptet:
Maräng- hallontårta
Sätt ugnen på 150 grader
Lager 1:(botten)
3 äggulor+
1 dl socker vispas kraftigt
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk mjölk
1 dl smält smör
2 tsk bakpulver
Lager 2:(breds ovanpå 1:a lagret)
3 äggvitor, vispas hårt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
- Bred lager 1 på en bakplåtspappersklädd långpanna
- Bred försiktigt över lager 2
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min
- När botten svalnat, dela försiktigt och lägg 3 dl vispad grädde och bär i mellan. Det fungerar både med färska bär och frysta, tinade.
- Tårtan kan spricka något, men kompenseras över hur god den är!
Före gräddning |
Efter gräddning |
Skål 69 kr Ica Maxi inkl. lock |
Bricka Svenskt tenn |
Gårdagskvällen tillbringade vi med de godaste vännerna och minst 10 000 andra på Fredriksskans där Gyllene Tider hade konsert. Betyg: Betydligt bättre än förväntat! Inga falska toner och inget tråkigt dösnack mellan låtarna. Frågan kvarstår: Hur gammal är egentligen Per Gessle och har han "lyft sig"? (= Troligtvis)
Per Gessle |
Nu väntar en lugn eftermiddag med massage och så småningom en liten joggingtur.
Ha det gott!/ S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar